Soyu Tükenmiş 7 Web Sitesi Tasarım Trendi
İster inanın ister inanmayın, web sitesi tasarım endüstrisi ve Dodo kuşunun birçok ortak noktası vardır. Dodo kuşu, 300 yıldan daha uzun bir süre önce nesli tükenmiştir. Web sitesi tasarım dünyasında da bir gün burada bir trend var ve ertesi gün yok oluyor.
Web sitesi tasarımı çok yönlü ve sürekli değişen bir alandır. Web sitesi tasarımcıları, en son tasarım trendlerini uygulamak için sektör haberlerini takip etmeli, becerilerini tazelemeli ve stillerini geliştirmelidir.
Profesyonel bir web sitesi tasarımcısı değilseniz, WordPress web siteniz eski bir tasarıma sahip olabilir. Eski WordPress temanız, çevrimiçi pazarlama çabalarınızı olumsuz yönde etkileyen bileşenler de içerebilir.
Web Sitesi Tasarımında Görünümler Önemlidir
İlk izlenimler her şeydir. İnternette, bir kullanıcının dikkatini çekmek için yalnızca birkaç saniyeniz vardır. Ziyaretçileri sitenizle daha fazla etkileşime girmeye ikna etmek, web sitesi kopyasıyla birlikte web sitesi tasarımınızın sorumluluğundadır.
Aslında Adobe, içerik / düzen çekici değilse, insanların % 38’inin bir web sitesiyle etkileşime girmeyi bırakacağını bildirdi.
Google ayrıca, bir sitede bulduklarını beğenmeyen insanların % 79’unun geri dönüp başka bir siteyi arayacağını da buldu.
Web sitenizin görünümü ve işlevselliği, pazarlama stratejinizin performansı için çok önemlidir. Dijital pazarlama stratejinizi ve web sitesi kullanıcı deneyimini geliştirmek için, bu geçmişte kalan 7 web sitesi tasarım trendinin sitenizin bir parçası olmadığından emin olun!
1. Flash Web Siteleri
Eskiden herkesin bir Flash web sitesi vardı. Flash kullanan animasyonlu web sitelerine sahip işletmelerin ve markaların görülmesi alışılmadık bir durum değildi. Ancak, Flash’ı bir web sitesine dahil etmek artık bir endüstri standardı değildir
Akıllı telefonlar ve tabletler gibi mobil cihazların piyasaya sürülmesiyle Flash, çevrimiçi bir avantajdan çok sıkıntı olmaya başladı. Mobil cihaz kullanımındaki 2007 yılında başlayan artış, Flash web siteleri nedeniyle bu cihazlarda sınırlı işlevselliğe dönüştü ve trafikte bir düşüş görmeye başladı.
Steve Jobs bile Flash hayranı değildi. Flash web sitelerini Apple ürünlerinden engellemek için radikal bir karar verdi ve daha sonra Google Chrome da aynı şeyi yaptı. Steve’in engelleme nedenlerinden bazıları performans, pil ömrü ve Flash’ın desteklemediği akıllı telefonların “dokunma” doğasını içeriyordu.
Daha iyi arama sıralaması isteyenler için, Flash gidilecek yol olmaktan çıktı. Rand Fishkin, 2008’de Flash web sitelerinin arama motorlarında iyi performans gösteremediğini bildirdi. Başlıca noktalarından biri, Flash web sitelerinin başlıklar ve görsel alt etiketleri gibi pek çok SEO temelini içermemesiydi.
Web siteniz hala çalışmak için Flash’a güveniyorsa, yeni bir web sitesi tasarımına geçmenin zamanı gelmiştir.
2. Hazır Fotoğraflar
Birden fazla web sitesinde kullanılan aynı stok fotoğrafı hiç görmüşüzdür. Hevesli İnternet kullanıcıları olarak, bir fotoğrafın gerçek mi yoksa stok web sitesinden mi olduğunu belirleyebiliyoruz. Stok fotoğraflar web siteleri için korkunç bir varlık olmasa da, web sitesi tasarımınız bunlarla doldurulmamalıdır.
Bunun yerine, web sitesi tasarımınızın bir parçası olarak kullanmak üzere ürünlerinizin, hizmetlerinizin, çalışanlarınızın veya projelerinizin yüksek kaliteli görüntülerini yakalayın. Bu imkân dahilinde değilse, yaygın olarak kullanılmayan stok fotoğrafları seçtiğinizden emin olun. Hızlı bir Google fotoğraf araması, bir stok görselin çevrimiçi olarak ne sıklıkla kullanıldığını belirlemeye yardımcı olabilir.
3. Ana Sayfa Atlıkarıncaları (Carousel)
Bir zamanlar popüler bir web sitesi tasarım trendi olan ana sayfa resim karuselleri de dodo kuşunun yolunu açtı. Atlıkarınca kullanmanın arkasındaki ilk mantık, bir kullanıcının dikkatini çekmek ve sürdürmektir. Ancak araştırmalar, bunun tam tersinin gerçekleştiğini gösteriyor. Bir 2013 raporunda, Erik Runyon, 6 aylık bir zaman dilimindeki 3.755.297 ana sayfa ziyaretinden sadece% 1’inin atlıkarıncayı tıkladığını tespit etti. Bu ziyaretçilerin % 89,1’i ilk kaydırıcıyı tıkladı.
Böylesine kasvetli bir tıklama oranıyla, web sitesi tasarımcılarının ve çevrimiçi pazarlamacıların neden bu eğilimi terk ettiğini anlamak kolaydır. Web sitesinin bu alanı ana sayfanın çoğunu doldurduğundan, bu alan diğer pazarlama amaçları için daha iyi kullanılabilirdi. Ayrıca, birçok web sitesi geliştiricisi, bu döngülerin web sitesi yükleme sürelerini yavaşlattığını gördü.
WordPress web siteniz hala bir ana sayfa karuseli kullanıyorsa, web sitenizin dönüşüm oranı dodo kuşunun yoluna gitmeden önce yeni bir temaya geçiş yapın.
4. Mobil Uyumlu Web Sitesi Tasarımı
Akıllı telefonlar piyasaya sürüldüğünde, web siteleri ekranlarını küçük ekran boyutlarına uyacak şekilde ayarlamak zorundaydı. Böylece mobil uyumlu web sitesi tasarımına başlandı. Bu web sitesi tasarımları masaüstü kullanıcıları için oluşturulurken, telefon ve tablet gibi mobil cihazlarda da görüntülenebilir.
Ancak, bu siteleri düzgün bir şekilde görüntülemek ve gezinmek için mobil kullanıcıların sıkıştırması, sürüklemesi ve kaydırması gerekiyordu. Bunu düzeltmek için mobil cihazlara özel veya mobil cihazlar için optimize edilmiş web siteleri geliştirildi. O zamanlar ideal olsalar da, bu web siteleri, bilgi eksikliği ve web sitesi yönetimi sorunları gibi sorunları hızla paylaştılar.
Tüm bunları düzeltmek için duyarlı web sitesi tasarımı doğdu. Kısacası, duyarlı web sitesi tasarımları, web sitesine erişmek için kullanılan cihazın ekran boyutuna tepki verir. Site ve bilgiler bir dizüstü bilgisayarda, telefonda ve / veya tablette çekici görünecektir.
Günümüzde hala duyarlı bir web sitesi tasarımınız yoksa, web siteniz eğrinin çok gerisindedir. MobiForge, Mart 2017 itibarıyla en iyi Alexa web sitelerinin % 82’sinin mobil yanıt verdiğini tespit etti. Neyse ki, bugün mevcut olan WordPress temalarının çoğu tamamen mobil uyumludur.
5. İçeriği Katlamanın Üzerinde Tutmak
En önemli bilgileri yerleştirme hakkında eski gazete terimden Türetilmiş kat bir gazetenin, eski web siteleri hayati bilgi tıkmak “ekranın üst kısmında”. Yani, web sitelerinin üst yarısının, siz kaydırmanız gerekmeden önce, düğmeler, kopyalama, menü gezinme ve daha fazlasıyla dolu olduğu anlamına gelir.
Günümüzde kullanıcılar bilgi için bir web sitesinde gezinme ihtiyacının farkındadır. Bunu göz önünde bulundurarak, web sitenizi mantıksal bir akışla tasarlayın ve buna göre alan bilgileri oluşturun.
6. Videoyu Otomatik Oynat
Hiç bir web sitesini yalnızca yüksek ve ani otomatik oynatılan videodan korkmak için ziyaret ettiniz mi? Bu rahatsız edici işlev, satış sürecinin bir parçası olarak haber web sitelerindeki, açılış sayfalarındaki reklamlar için ve hatta bir web sitesi elde tutma hilesi olarak kullanılır.
Tahmin edebileceğiniz gibi, kullanıcılar bundan hoşlanmıyor. Aslında Google, kullanıcıların bu tür taktikleri küçümsediğini fark etti ve Google Chrome’un Ocak 2018’den itibaren sesli videoları otomatik oynatmayacağını duyurdu. Video, pazarlama stratejinizin büyük bir parçasıysa, kullanıcılara videonuzu izleyip izlememe seçeneği verin.
7. Masaüstü Web Sitelerinde Hamburger Menüleri
Akıllı telefonlardaki az miktarda ekran alanı göz önüne alındığında, mobil duyarlı web siteleri bir “hamburger” tarzı menü kullanır. Bu, web sitesi tasarımının bir web sitesi gezintisi tarafından kalabalıklaşmak yerine hayati içeriğe odaklanmasını sağlar.
Bununla birlikte, hattın bir yerinde, masaüstü web siteleri de bu eğilimi kullanmaya başladı. Minimalist veya estetik açıdan çekici görünse de, masaüstü kullanıcıları için biraz kafa karıştırıcı. Masaüstü web sitelerinde hamburger menülerini kullanmak, kullanıcıları menüye erişmek için fazladan bir adım atmaya zorlar. Görsel öğenin yanı sıra, Nielsen Norman Group hamburger menülerinin bir web sitesindeki içerik keşfedilebilirliğine ve kullanıcı deneyimi ölçümlerine zarar verebileceğini bildirdi.
WordPress web siteniz için bir menüye karar verirken hamburger sipariş etmeyin!
Neredeyse bir web sitesine sahip olmayan kişi veya kurum kalmadı. Yeni bir oluşum içerisindeyseniz, trendleri takip ediyorsanız ve bir ürün veya hizmeti ayrıcalıklı olarak öne çıkarmak istiyorsanız, mutlaka bir web sitesi yaptırın!